23.2.13

BEYİN

Salatasını geçenlerde ilk defa yedim desem yeri var. 
Önce ; ’’Ay çok iğrenç!’’ desem de, ikinci gün aynı işkembeciye gittiğimizde, ben kendi adıma sipariş verdim.
Altında yeşil, taze marul, üzerine sıkılan limonla, ağızda dağılan, yağlımsı tadı ile nefisti.
Beynimiz bir yağ kütlesi mi ? Yoksa yediğim bir koyuna ait olduğu için mi, yağlı.
Oturmaktan yağ bağlamak gibi!
Televizyon karşısında saatlerce oturduktan sonra bu derece yağlı bir tadı mı oluyor insan beyninin de?
Onu bunu bilmem ama koyun beyni lezzetliymiş. Belki bir gün insan beyni yersem aradaki farkı anlayabilirim ancak.
Çalışınca kas tutar mı?
Çok çalışan beyin yenmez belki, çiğnersen sakız gibi kas mıdır ki?
Bilemiyorum.
Kas ise beynimiz beş para etmeyeceğe benziyor öldükten sonra bile. Şu mübarek koyun, kuzunun yaşarken kıymeti yokta, öldürülme hallerinde durumları pek bir iç açıcı.
Yürek, dalak, dil, beyin, işkembe, paça her bir parçası işe yarıyor.
Beynin yağ bağladıysa, ne yaşarken ne öldüğünde hayrın yok anlayacağın.
6’’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder