6.2.13

İSKANDİL

Dört kişi, bir kız, bir oğlan, anne, baba. Oğlan suskun, kızın yeni yıkanmış saçlarından gelen şampuan kokusu yayılıyor restaurantın uçuruma bakan balkonuna. 
Dalgalı uzun saçlarını sırtına ata ata yiyor yemeğini kız . Babası sürekli ''saçın tabağa değmesin!''diyor. Yaşının küçüklüğü ve güzelliğini sonuna kadar kullanmak niyetinde; ''yemeyeceğim!'' diye sızlanıyor. 
Hemen arka masalarında sırtı dönük, tek başına oturup, rakı içen kadını çok merak ediyor. Önce yansıma yapan camdan bakışlar atmaya çalışıyor. Olmuyor.
Sonra oynayacakmış gibi ayağa kalkıp tam kadının masasının yanındaki kolona tutunup bir sağdan bir soldan bakıyor, o yalnız kadının masasında olmayan şeyin ne olduğuna. Onlarınkinden farklı bir masa bu.
Yalnızlığı merak ediyor. Yalnız başına bir kadının gelip bu sahil kasabasına tek başına içmesi ve yazması nasıl birşey olsa.
Kadın bir yudum daha alırken rakısından göz göze geliyorlar. Gözlerindeki yaşı merak ediyor.
Kaçarak tuvalete giden kadını arkasından takip ediyor. Camlı tuvalet penceresinden izliyor bu sefer de kadının tüm hareketlerini. Kadın tuvaletten çıktığında tekrar gözgöze geliyorlar. Bu sefer tebessüm etmeye çalışıyor kadın.
''Merak etme çocuk!'' diyor kadın.
''Sakın merak etme!...''
6''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder