6.2.13

VOLTA

Eline aldığı taşı parmakları arasında çevirip, görebileceği bir mesafe ayarlıyor. Elleri çok güzel. Parmaklarının ucuna doğru, dışa, hafif bir kırılması var. 
Başını hoş bir açıyla arkaya devirip, gözlüklerini burnunun ucuna kadar indirip gözlüğün üzerinden taşa bakıyor. 
Üst dudağı hafif kasılmış ve ileriye doğru uzamış. Sanki ürkütmek istemediği bir balığı öpmek ister gibi. Öteki eli gözlüğünün sapında, daha net görmek için ileri geri kaydırıyor. Siyah taşın üzerindeki beyaz benekleri inceliyor bir doktor edasıyla. Varsayımları var beyaz lekelerle ilgili. Tahminleri hep doğru. Kafasını taktı mı bir meseleye çözmeden bırakmaz. Kadının en çok hayran olduğu yanı bu. Taşı elinden bırakırken tüm ifadesiyle sanki seni geri alacağım diyor. Düşünceli olduğunda elini arkadan kavuşturarak yürüyor.
Bir babasında gördüğü bu rahat, dingin yürüyüş şekli birde bu adamda var. Üç parmağını diğer elinin iki parmağıyla kavrıyor ardında. Saatlerce yürüyebilir böyle.
Kadın, adamın elini diğer elinden ayırıp parmaklarının arasına sokuyor parmaklarını. Diğer elinde kıskanıyor elini. Baktığı taştan, o taşı ellemesinden, herşeyden ama herşeyden kıskanıp konuyu değiştiriyor.
-Yağmur mu yağacak ne?

6''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder